Biografie

foto gwen

Gwendolyn Kolfschoten is deskundige op het gebied van samenwerken, faciliteren en groepsprocessen. Als expert zet ze zich in voor organisaties die effectiever willen samenwerken, die op zoek zijn naar echte participatie en die af willen van vergaderen om het vergaderen. Beter Samenwerken staat voor een goede balans tussen de kwaliteit van de inhoud en de dynamiek in de groep.

Als onderzoeker aan de Technische Universiteit Delft, Faculteit Techniek Bestuur en Management heeft ze tien jaar onderzoek gedaan naar samenwerkingsprocesen en het ondersteunen van groepsprocessen. Ze heeft hier ook haar PhD gedaan over het ontwerpen van samenwerkingsprocessen en workshops. Gwendolyn is technisch bestuurskundig ingenieur (MSc). Gwendolyn is visiting professor bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT), op de afdeling Engineering Systems geweest.Gwendolyn werkt met verschillende technologieën zoals elektronische vergader systemen en smartboards en diverse online tools om samenwerking te ondersteunen. Gwendolyn heeft meer dan 100 academische artikelen over samenwerken en aanverwante concepten gepubliceerd, en is auteur van Beter Samenwerken en de Engelse vertaling Effective Collaboration, uitgegeven door communicatie reeks.

Gwendolyn is een ervaren facilitator van workshops en sessies, en een meester in het ontwerpen van sessies en nieuwe werkvormen. Ze heeft meer dan 100 workshops gefaciliteerd als zelfstandige facilitator en als verantwoordelijke voor de ‘Group Decision Room’ van de TU Delft. Ze heeft ook zowel studenten, docenten als professionals getraind in het begeleiden van workshops met elektronische vergadersystemen. Ze heeft een ruime ervaring met het geven en ontwikkelen van training en lezingen op het gebied van samenwerken. Gwendolyn vindt het leuk om met nieuwe tools en technieken te werken om zo de samenwerking van de toekomst te kunnen faciliteren.

Beter Samenwerken staat voor gefundeerde aanpak voor het faciliteren van samenwerken. Met veel ervaring en bagage, gebaseerd op fundamentele kennis van de theorie van samenwerken en processen ontwerpen biedt zij een een onderbouwde, maar ook creatieve en innovatieve kijk op effectiever en efficiënter samenwerken.